ГоловнаСвіт

​Шведський канал боротиметься з "расизмом" в серіалі "Пеппі Довгапанчоха"

Новий телепроект планують запустити в грудні 2014 року

​Шведський канал боротиметься з "расизмом" в серіалі "Пеппі Довгапанчоха"
Фото: flickr.com

Некоректні слова і вислови Пеппі Довгапанчохи вирішено вирізати під час показу оновленої версії класичного телесеріалу у Швеції, повідомляє телеканал SVT.

У сюжеті зазначається, що фрази героїні можуть здатися глядачам образливими і расистськими. Новий телепроект планують запустити в грудні 2014 року.

У відреставрованому серіалі поліпшено звук і зображення. Змістовні зміни стосуються сцен, в яких Пеппі, наприклад, говорить про свого батька як про "негритянського короля", або тих, де дівчинка зображує китайця, відтягуючи при цьому куточки очей. "Наша цільова аудиторія - діти, і ми вважаємо, що такі висловлювання і дії можуть бути шкідливими або принизливими для деяких із них", - заявила представник SVT Полетт Росас Хотт. За її словами, компанія "Сальткрока", якій належать права на твори Астрід Ліндгрен, схвалила зміни.

Оригінальний шведський телесеріал вийшов у 1969 році у 13 серіях. Історія Пеппі Довгапанчохи пізніше неодноразово екранізували у різних країнах. Двосерійний музичний фільм-казка з однойменною назвою відзняди в тому числі і в СРСР у 1984 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram