ГоловнаСвіт

США завдали авіаударів по зерносховищах у Сирії: загинули мирні жителі

У Вашингтоні інформацію про загибель мирних громадян не коментували

США завдали авіаударів по зерносховищах у Сирії: загинули мирні жителі
архив
Фото: www.1news.az

США і сили міжнародної коаліції завдали авіаударів по кількох цілях на контрольованих терористичним угрупованням "Ісламська держава" територіях на півночі і сході Сирії.

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), внаслідок обстрілів загинули працівники зерносховищ, втрат серед бойовиків немає.

За версією SOHR, авіація міжнародної коаліції могла переплутати фабрики і зерносховища у північному сирійському місті Манбіж з базою "Ісламської держави". "У зерносховищах були тільки працівники. Вони забезпечували людей їжею", - заявив глава SOHR Рамі Абдельрахман. При цьому він не зміг назвати точну кількість жертв.

У Вашингтоні інформацію про загибель мирних громадян не коментували.

Також США і сили коаліції завдали авіаударів по головному газопереробному заводу Сирії, який знаходиться під контролем ісламістів. Авіаудари завдано по входу та зоні для вчинення молебнів на заводі, розташованому біля міста Дейр аль-Зор. Унаслідок атаки кілька бойовиків отримали поранення, загиблих немає.

Окрім ВВС США в операції брали участь Йорданія, Саудівська Аравія, Бахрейн, Катар та Об'єднані Арабські Емірати.

У серпні 2014 року президент США Барак Обама схвалив бомбардування позицій "Ісламської держави" в Іраку. Пізніше, 11 вересня, під час оголошення стратегії боротьби з бойовиками, Обама заявив, що авіаудари проведуть також на території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram