ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві зірвали концерт Макаревича

Невідомі розбризкали в залі перцевий спрей

 У Москві зірвали концерт Макаревича
Андрей Макаревич
Фото: стоп-кадр видео

У Москві в Будинку музики невідомі зірвали концерт Андрія Макаревича.

Про це очевидиця Аліна Купервассер повідомила в ефірі телеканалу "Дождь" у четвер, 25 вересня.

"Чесно кажучи, дуже соромно і неприємно. Ми були у залі, і десь на 38 хвилині виступу приблизно чверть першого ряду у так званій віп-зоні встала, осіб п'ять-шість, чоловіків, таких, немолодих, я думаю, років 25-30. З криками "Макаревич - зрадник, продав Батьківщину" і всілякими словами про ганьбу вони розкидали багато аркушів А4, білих начебто", - розповіла вона.

За словами Купервассер, після цього Макаревич сказав: "Спасибі, якщо ви закінчили, дозвольте, я продовжу концерт", і глядачі почали аплодувати, підтримуючи його. Чоловіків, які намагалися зірвати виступ, нейтралізувала охорона. Однак потім люди, кашляючи, почали залишати перші ряди, і стало зрозуміло, що невідомі розбризкали залом перцевий спрей. У підсумку Макаревич і його група, як і всі решта глядачів, теж мусили покинути зал.

Спочатку планувалося, що концерт продовжать після того, як провітрять зал, але потім стало зрозуміло, що у залі розбризкали так багато спрею, що там було неможливо перебувати. Очевидиця зазначила, що людям видали медичні маски і повідомили, що концерт скасовано і можна буде повернути гроші за квитки. На її думку, зрив концерту був спланованою і добре організованою акцією.

"Це театральний зал, він невеликий, це не основний вхід до Будинку музики. Складно під'їхати, бо тут така обмежена зона, але тут є якісь машини, і жодна з них не поліцейська", - сказала очевидиця у відповідь на запитання про те, чи приїхали на місце події співробітники правоохоронних органів. За її словами, люди у натовпі запитували, чи впіймали чоловіків, які зірвали концерт, і як так могло статися, якщо на вході перевіряли всіх глядачів.

"Чому стало можливим, що стільки людей пронесли досить багато, мабуть, ось цих балончиків, і їх не зупинили? Але зрозуміло, що в охорони відповідей немає, що балончики, швидше за все, невеликі, а сумки могли бути великими. Оскільки обшуку не проводили на вході, напевно, це можна було пронести. Хоча, звичайно, це дуже дивно - стільки людей, п'ять-шість осіб, що сидять поруч. У них були сусідні місця, вони, мабуть, викупили блоком ці п'ять-шість місць. Це дуже дивно, чесно кажучи", - підсумувала Купервассер.

Нагадаємо, Андрій Макаревич неодноразово різко висловлювався з приводу подій в Україні та Криму. Зокрема, він виступав з осудом російської влади і підтримував Майдан. У серпні 2014 року на запрошення президента Фонду волонтерів України Тимофія Нагорного Макаревич виступив перед переселенцями у Святогорську.

Російські ЗМІ, однак, повідомляли, що "він поїхав гастролювати на Донбас". Через це багато росіян обурювалися, його концерти скасовували з різних причин по всій Росії, а в Держдумі запропонували позбавити музиканта всіх почесних звань і ордена "За заслуги перед Вітчизною".

В аналогічному становищі опинилися письменники і поети Борис Акунін, Дмитро Биков, Віктор Шендерович, Людмила Улицька і співачка Діана Арбеніна, які зайняли проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram