ГоловнаСвіт

Поліція американського міста Фергюсона попросила пробачення за вбивство підлітка

Достовірної інформації, що ж сталося насправді, досі немає

Поліція американського міста Фергюсона попросила пробачення за вбивство підлітка
Полиция в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Очільник поліції американського міста Фергюсон Том Джексон офіційно попросив пробачення у батьків загиблого 18-річного підлітка Майкла Брауна, а також місцевих мешканців, які виходили на мирні акції протесту у зв'язку з його вбивством.

Про це 25 вересня повідомляє CNN.

"Я дуже шкодую про загибель вашого сина. Я також прошу вас пробачити мені за те, що поліції треба було так багато часу для того, щоб винести тіло Майкла з вулиці. Слідчі протягом чотирьох годин збирали докази для того, щоб дізнатися, що насправді сталося. Це було занадто довго", - заявив Джексон.

Заворушення в місті Фергюсон почалися після вбивства поліцейським Дарреном Вілсоном 18-річного Майкла Брауна, скоєного 9 серпня. За версією правоохоронних органів, чорношкірий підліток отримав шість кульових поранень. За свідченнями очевидців, юнак не був озброєний, а застрелили його в момент, коли він стояв з піднятими руками.

Достовірної інформації, що ж сталося насправді, досі немає. Для придушення заворушень у Фергюсон було введено Національну гвардію США, поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом і гумовими кулями.

Похорон Брауна відбувся 25 серпня. За час заворушень, що тривали два тижні, у Фергюсоні було заарештовано понад 200 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram