ГоловнаСвіт

Ісламісти стратили захопленого в Алжирі француза

Французька авіація завдала нових авіаударів по позиціях "Ісламської держави"

Ісламісти стратили захопленого в Алжирі француза
Эрве Гурдель
Фото: EPA/UPG

Бойовики угруповання"Солдати халіфату", пов'язані з угрупованням "Ісламська держава" (ІД), відтяли голову французу, якого взяли у заручники в Алжирі.

Про це повідомляє агентство AFP.

Йдеться про 55-річного Ерва Гурдела (Herve Gourdel), якого викрали в суботу, 21 вересня, на півночі Алжиру.

Терористи оприлюднили відеоматеріал про страту заручника. Відео вони назвали "Криваве послання для французького уряду". Як уточнює агентство, 23 вересня в мережі з'явилося відео, на якому Гурдель, оточений бойовиками зі зброєю, просив президента Франції Франсуа Олланда відмовитися від ударів по позиціях ІД в Іраку.

Олланд на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку підтвердив цю інформацію і заявив, що французька авіація продовжить завдавати ударів по бойовиках в Іраку.

"Це не перший випадок, коли Франція стає мішенню для терористів. Але вона ніколи не здавалася, навпаки, кожен раз вона ставала все більш згуртованою і сильною. Інші країни також піддавалися подібним варварським актам. Саме тому наша відповідь має бути глобальним, повинен бути швидким і ефективним", - заявив Олланд.

Нагадаємо, 19 вересня французькі ВПС завдали перших ударів по території Іраку, що знаходиться під контролем "Ісламської держави". У військовій операції проти бойовиків того самого угруповання в Сирії Париж участі не бере. Вранці 25 вересня ВПС Франції знову обстріляли позиції ІД в Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram