ГоловнаСвіт

Це був жахливий рік з точки зору принципів ООН, - Пан Гі Мун

Знову повернулися привиди холодної війни

 Це був жахливий рік з точки зору принципів ООН, - Пан Гі Мун
Фото: salamnews.org

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привернув увагу до неспокійної ситуації в Україні і заявив про необхідність єдиним фронтом виступити проти екстремістських груп, що загрожують міжнародному миру і безпеці.

Про це він заявив, виступаючи перед початком загальнополітичної дискусії на 69-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє Центр новин ООН.

"Цього року горизонт надії затьмарений. У наших серцях - тягар жахливих злодіянь і загибелі невинних людей. Знову повернулися привиди холодної війни. Ми стали свідками того, як надії, пов'язані з Арабською весною, обернулися насильством", - сказав Пан Гі Мун.

Він зазначив, що з кінця Другої світової війни у світі ніколи не було так багато біженців, переміщених осіб і людей, які шукають притулку, як зараз. За його словами, ніколи раніше ООН не доводилося надавати допомогу такій великій кількості нужденних.

"З точки зору дотримання принципів ООН це був жахливий рік", - зазначив Пан Гі Мун.

Він нагадав про використання бочкових бомб, випадки обезголовлювання людей, навмисне використання голоду як покарання цивільного населення, напади на лікарні, укриття ООН та інші грубі порушення прав людини та законності.

Генеральний секретар ООН звернувся до світових лідерів із закликом зупинити звірячі злочини у всьому світі і ввести в дію механізми, які дозволять не допускати грубих порушень прав людини.

Пан Гі Мун зазначив, що сьогодні ми стикаємося з усе більш численними і складними викликами.

"Минуло ціле століття з часу Першої світової війни, ось уже сімдесят років працює ООН. Однак досі наш світ - зовсім не такий мирний, яким ми хотіли б його бачити і яким він має бути. Сьогодні ми переживаємо набагато більше криз, спричинених діяльністю людини, ніж стихійним лихом", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram