ГоловнаСвіт

У НАТО заявили про відведення більшості російських військ з України

Альянс зауважив зменшення числа сутичок між сепаратистами й українськими військами

У НАТО заявили про відведення більшості російських військ з України
Фото: www.facebook.com/bochkala

У НАТО заявили про відведення значної кількості російських військ з України, проте наголосили, що чимало збройних формувань, як і раніше, залишаються поруч з українським кордоном.

Про це 24 вересня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на підполковника Джея Джензена.

"Зафіксовано відведення значної частини російських військ з України, але тисячі військових, як і раніше, перебувають біля кордону", - заявив він.

"Деякі російські війська залишаються в Україні. Складно визначити їхнє число, оскільки проросійські сепаратисти контролюють прикордонні переходи і війська регулярно переміщаються туди-сюди через кордон. Крім того, російські спецслужби працюють в Україні, їх важко виявити", - сказав співрозмовник агентства.

Джензен також наголосив на зменшенні числа артилерійських обстрілів і сутичок між українськими військами і підтримуваними Росією сепаратистами.

"НАТО вітає ці позитивні знаки і закликає всі сторони продовжувати працювати в напрямку мирного врегулювання цієї кризи", - сказав він, додавши, що Альянс стурбований великою кількістю російських військ, дислокованих поблизу східного кордону України.

Нагадаємо, 22 вересня повідомляли, що значна частина російських військ покинула Україну. Декілька днів тому, 17 вересня, НАТО повідомило про тисячу російських солдатів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram