ГоловнаСвіт

Навальний подав до суду на Роскомнагляд

Опозиціонер має намір домагатися реєстрації свого інформагентства

Навальний подав до суду на Роскомнагляд
Навальный
Фото: EPA/UPG

Опозиціонер Олексій Навальний подав до суду на Роскомнагляд через відмову зареєструвати його інформагентство, повідомляє 24 вересня ИТАР-ТАСС.

"Заяву в суд було подано сьогодні", - підтвердив адвокат Навального Вадим Кобзєв.

Згідно з повідомленням у блозі опозиціонера, необхідність у власному ЗМІ у нього виникла давно. Видання необхідне Навальному для поширення інформації про розслідування Фонду боротьби з корупцією і для того, щоб ставити незручні запитання чиновникам.

Документи для реєстрації Інформаційного агентства Олексія Навального надіслали 2 червня, однак протягом 3,5 міс. ЗМІ так і не зареєстровано. Як наголошено в блозі, більшість листів адвоката проігноровано, при цьому отримано "відписку", в якій вимагали документально підтвердити, що Навальний може засновувати ЗМІ. У блозі наголошено, що, відповідно до закону про ЗМІ, засіб масової інформації має право зареєструвати будь-який повнолітній громадянин Росії, який не перебуває в місцях позбавлення волі.

Зараз Навальний перебуває під домашнім арештом у справі про розкрадання коштів фірми "Ів Роше". Опозиціонерові заборонено залишати квартиру, спілкуватися із кимось, крім близьких родичів, адвокатів і слідчих, одержувати і відправляти кореспонденцію, використовувати засоби зв'язку й Інтернет, тому його блог і мікроблог Twitter зараз веде дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram