ГоловнаСвіт

Медики прогнозують зростання числа недужих на Еболу до 1,4 млн до 2015 року

Експерти зазначають, що ВООЗ публікує занижені дані про число тих, хто заразився вірусом

Медики прогнозують зростання числа недужих на Еболу до 1,4 млн до 2015 року
Жертвы лихорадки Эбола в Либерии
Фото: EPA/UPG

Число уражених смертельною лихоманкою Ебола за найгіршого сценарію до січня 2015 року може сягнути 550 тис. - 1,4 млн осіб.

Про це йдеться в доповіді Центру контролю і профілактики захворювань США (CDC).

На думку експертів, цифри, вказані в доповіді, можуть стати актуальними вже до 20 січня 2015 року, при цьому вони будуть стосуватися тільки Ліберії та Сьєрра-Леоне. Свої припущення медики будують на підставі того, що реальне число уражених вірусом Ебола в 2,5 разу більше за ті цифри, які публікує Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а кількість недужих подвоюється приблизно раз на 20 днів.

У CDC вважають, що зупинити поширення хвороби можуть тільки екстрені заходи, зокрема зміна методів боротьби з хворобою, підходу суспільства до проблеми і виділення достатньої кількості ресурсів - лікарів і медичного обладнання.

Напередодні з'явилася друком доповідь 60 експертів ВООЗ, згідно з якою, якщо не буде вжито радикальних заходів, число захворілих до початку листопада 2014 року перевищить 20 тисяч. При цьому фахівці попередили, що смертельний вірус Ебола навіть після ослаблення нинішньої епідемії, швидше за все, залишиться серед населення Західної Африки на довгі роки, що уможливлює ще небезпечніші мутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram