ГоловнаСвіт

Японія ввела нові санкції проти Росії (оновлено)

Нові обмеження стосуються фінансового сектору РФ

Японія ввела нові санкції проти Росії (оновлено)

Уряд Японії ввів нові санкції проти Росії.

Про це 24 вересня повідомляє агентство Рейтер.

За словами генерального секретаря японського кабінету міністрів Йосіхіде Суга, нові обмеження включають заборону певним російським банкам випускати цінні папери в Японії і збільшення кількості перевірок, щоб запобігти поставкам озброєння до Росії. Точний зміст нового пакета санкцій, однак, наразі не розкривається.

МЗС Японії опублікував список російських компаній, на які поширюються нові санкції Токіо. Під обмеження потрапили Сбербанк, Газпромбанк, Россельхозбанк, ВТБ і Внешэкономбанк.

МЗС РФ, у свою чергу, заявив про "розчарування" діями Токіо. Зовнішньополітичне відомство заявило, що розглядає їх як "недружній крок".

18 вересня повідомлялося, що Японія розширить санкції проти РФ. Зазначалося, що новий пакет антиросійських обмежень може торкнутися фінансового сектору.

Загострення відносин між Росією і Японією сталося на тлі насильницької анексії Криму Росією і конфлікту на сході України. Японія підтримала позицію Заходу і ввела санкції проти РФ.

Перший пакет обмежень японський уряд прийняв 18 березня 2014 року. Тоді призупинили російсько-японські консультації щодо полегшення візового режиму, а також відклали переговори щодо кількох спільних проектів. 29 квітня під санкції Токіо потрапили 23 особи, проте їх імена не оприлюднили. 5 серпня Японія включила до списку санкцій ще 40 прізвищ.

Напередодні повідомлялося, що Японія скасувала офіційний візит Путіна. Пізніше посольство Японії в РФ спростувало повідомлення про скасування візиту Путіна, заявивши, що в Токіо лише розглядають таку можливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram