ГоловнаСвіт

Сотні бойовиків оточили будівлю уряду в столиці Ємену

Напередодні влада Ємену і повстанці підписали угоду про перемир'я

Сотні бойовиків шиїтського руху "Аль-Хусі" оточили будівлю уряду і заблокували дороги до нього у столиці Ємену Сані, повідомив у вівторок телеканал Al Arabiya у своєму мікроблозі у Twitter.

Напередодні влада Ємену і повстанці підписали угоду про перемир'я в країні. Підписання документа відбулося в президентському палаці в Сані в присутності президента Абда Раббо Мансура Хаді, спецпосланця ООН Джамаля Беномара і представників політичних сил Ємену, зокрема шиїтського руху "Аль-Хусі". За словами Беномара, угода передбачає формування нового уряду протягом місяця.

Угруповання "Аль-Хусі" діє в Ємені з 1994 року і є збройною шиїтською організацією, яка контролює частину території на півночі країни.

Із середини серпня в Ємені тривають акції протесту шиїтів, які вимагають відставки уряду. У неділю повстанці захопили будівлі уряду та державної радіостанції. У результаті дій повстанців три державні телеканали Ємену припинили мовлення.

Сотні місцевих жителів змушені були втекти зі столиці, побоюючись ескалації насильства. У суботу в чотирьох районах столиці Ємену ввели комендантську годину через триденні заворушення, що забрали життя понад 20 осіб. За останніми даними, за тиждень сутичок у Ємені загинули понад 340 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram