ГоловнаСвіт

Шотландія в майбутньому зможе стати незалежною без референдуму, - екс-прем'єр

На думку Салмонда, цього можна досягти за рахунок розширення повноважень парламенту

Шотландія в майбутньому зможе стати незалежною без референдуму, - екс-прем'єр
Алекс Салмонд
Фото: EPA/UPG

Колишній перший міністр Шотландії, лідер Шотландської національної партії Алекс Салмонд вважає, що в майбутньому країна зможе стати незалежною і без референдуму, пише 22 вересня The Independent

На четверговому референдумі більшість шотландців проголосувало проти виходу зі складу Сполученого Королівства - за останніми даними, близько 56% населення країни віддали голос за збереження єдності.

Салмонд, який подав у відставку після того, як Шотландія за результатами голосування залишилася в складі Великобританії, заявив, що референдум був найкращим способом домогтися незалежності держави, проте "є й інші шляхи".

За його словами, якщо шотландський парламент отримає більше повноважень, якоїсь миті країна буде незалежною за всіма параметрами. Їй залишиться тільки офіційно оголосити про свою незалежність, заявив Салмонд, додавши, що "багато держав ішли таким шляхом".

Колишній перший міністр зазначив, що в майбутньому "обставини можуть змінитися". Зокрема він звернув увагу на масову підтримку незалежності серед шотландців, які належать до вікової групи до 55 років, і заявив, що "демографічні дані найближчими роками покажуть зростання руху за незалежність".

"Я думаю, що місце призначення нам відоме, залишилося тільки визначитися із часом і методами", - підсумував Салмонд.

Нагадаємо, в РФ були обурені результатом референдуму в Шотландії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram