ГоловнаСвіт

У РФ після чергової реформи МВС можуть з'явитися "шерифи"

Передбачається, що співробітників муніципальної міліції будуть вибирати місцеві жителі

Депутати Держдуми Сергій Миронов, Тетяна Москалькова і Михайло Ємельянов розробили законопроект "Про муніципальну міліцію в Російській Федерації", згідно з яким міліціонери в містах і районах лише охоронятимуть порядок, здійснюватимуть профілактику правопорушень і захищатимуть громадян.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Михайла Ємельянова.

За його словами, депутати хочуть, щоб населення самостійно обирало дільничних і начальників міських і районних відділів поліції. "Як шерифів у США. Ми хочемо перевернути піраміди з голови на ноги", - пояснив Ємельянов.

Законопроект передбачає виведення муніципальної міліції зі структури МВС і з підпорядкування регіональній владі. Після цього "шерифи" зможуть лише охороняти порядок, здійснювати профілактику правопорушень і захищати громадян. Причому громадяни зможуть самостійно на зборах обирати дільничних, а вибори начальників міських і районних відділів міліції проходитимуть за аналогією з обранням мерів і голів районів. Для цього кожен охочий зайняти посаду повинен буде подати в спеціально створену виборчу комісію документи. Кандидати повинні мати спеціальну освіту, а також досвід роботи.

Законопроект розробили на початку року. Фракція "Справедлива Росія" вимагатиме розглянути його під час осінньої сесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram