ГоловнаСвіт

У РФ пропонують вказувати в паспортах згоду на донорство органів

Москва хоче запозичити практику США і Євросоюзу

У РФ пропонують вказувати в паспортах згоду на донорство органів
архив
Фото: polemika.com.ua

Член Ради Федерації Антон Беляков вніс на розгляд до Держдуми законопроект, який пропонує зафіксувати в паспорті або водійському посвідченні згоду повнолітньої особи на вилучення внутрішніх органів або тканин для трансплантації після смерті.

Про це, у понеділок, 22 вересня, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Закон дасть "зелене світло" трансплантації в Росії", - запевняє Беляков. Він зазначив, що така практика вже існує в кількох штатах США та країн ЄС. "Якщо стається така подія, зарубіжним лікарям не потрібно втрачати час на пошук родичів, їм достатньо подивитися водійські права і упевнитися, що людина погодилася на вилучення її органів для пересадки", - пояснив депутат.

Така практика в РФ, на його думку, дозволить створити електронну базу даних потенційних донорів, за допомогою якої необхідні відомості про донорів будуть доступними на всій території країни і надаватися в найкоротші терміни.

Основними документами можуть стати паспорт, водійські права чи універсальна електронна карта, передбачена законом "Про організацію надання державних та муніципальних послуг". Перелік документів визначить уряд.

Розробники також вказують на те, що така практика існує в США та Євросоюзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram