ГоловнаСвіт

У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Франції

Корабель спроектовано і побудовано спеціально для ведення радіоелектронної розвідки

У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Франції
архив
Фото: http://www.webtelek.com

У суботу, 20 вересня, через протоку Босфор у напрямку Чорного моря вп'яте цього року пройшов великий розвідувальний корабель ВМС Франції Dupuy de Lome (А759), повідомляє Blackseanews.

Цю інформацію виданню підтвердили в Стамбулі.

За даними видання, корабель спеціально розроблено для розміщення обладнання MINREM. Його місія полягає в перехопленні й аналізі всіх типів сигналів, зокрема отриманих за допомогою супутників.

Міністр оборони Франції у зв'язку із цим наголосив: "Цей корабель здійснюватиме стратегічне перехоплення із супутників, що дозволить нам бути на крок попереду в боротьбі з тероризмом".

Як повідомляє видання, екіпаж Dupuy de Lome скорочено до 30 осіб, на судні працює близько 80 фахівців.

Цей корабель уперше в історії французького флоту спроектовано і побудовано спеціально для ведення радіоелектронної розвідки в інтересах DRM (Direction du renseignement militaire - Управління військової розвідки Франції).

Радіоелектронне обладнання корабля включає дві навігаційні РЛС, станції супутникових систем зв'язку, станцію попередження про радіолокаційне опромінення та ідентифікацію, комплекси радіо- і радіотехнічної розвідки. Останні дозволяють виявляти, пеленгувати і проводити технічний аналіз випромінювань різних РЛС у діапазоні частот від 300 МГц до 90 ГГц, а крім того, перехоплювати, пеленгувати і прослуховувати сигнали систем зв'язку (зокрема супутникові) в діапазоні частот від 30 кГц до 100 ГГц.

Апаратура корабля здатна перехоплювати найсучасніші види передач, включаючи повідомлення електронної пошти і розмови по мобільних телефонах.

На початку вересня в Чорне море увійшов ракетний есмінець Військово-морських сил США "Росс". Корабель повинен працювати спільно із союзниками і партнерами в регіоні протягом свого перебування в Чорному морі для поліпшення взаємодії та підвищення регіональної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram