ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві завершився Марш Миру (Оновлено)

На акцію проти війни в Україні вийшли десятки тисяч росіян

У Москві завершився Марш Миру, який зібрав, за різними оцінками, від 5 до 100 тисяч учасників.

Фото: EPA

Про 100 тисяч повідомив співголова політичної партії "РПР-ПАРНАС", член Координаційної ради російської опозиції Борис Нємцов у Twitter.

Інші учасники акції оцінили кількість активістів у 10-40 тис. осіб.

Водночас російська поліція оцінює кількість демонстрантів у 5 тис. осіб. Про применшення кількості учасників співробітниками МВС свідчать знімки, які викладають у Мережі учасники Маршу.

На Марші було багато української символіки: прапори, вишиванки, головні убори у вигляді вінків. Більшість плакатів мали антивоєнний характер, але були й такі, в яких автори закликали президента РФ припинити брехати, пише УНН.

Люди вигукували "Свободу - Росії. Мир - Україні. Путіну - ганьба", "Україно, ми з тобою". Звучало навіть "Банду геть". Виконали учасники маршу і відому кричалку про президента РФ.

Паралельно свою акцію провели прихильники так званої "Новоросії". Як повідомляли російські журналісти, останні в основному перебували за кільцем поліції.

Проте були й спроби прорватися до учасників маршу. Крім того, хтось із тих, хто не поділяв позиції учасників Маршу Миру, закидав їх фальшивими стодоларовими купюрами, натякаючи тим самим, що їх фінансують США.

Фото: EPA

Нагадаємо, сьогодні в Москві пройшов Марш Миру проти війни в Україні, також неузгоджені акції проходять у кількох інших містах Росії.

Як повідомляли, в Петербурзі затримали кількох учасників народного зібрання проти війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram