ГоловнаСвіт

ЄС закликав бойовиків до повного виконання режиму припинення вогню

Євросоюз готовий підтримати зусилля, спрямовані на реалізацію мирних угод

ЄС закликав бойовиків до повного виконання режиму припинення вогню

Європейський Союз взяв до уваги той факт, що припинення вогню вже привело до значного зниження жорстокості, однак закликає повністю виконувати досягнуті сторонами домовленості.

Про це йдеться у заяві Зовнішньої служби ЄС, поширеній у неділю в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

У документі також наголошується, що процес обміну полоненими і ухвалення Верховною Радою України законів про амністію і про спеціальний статус самоврядування деяких територій Донецької та Луганської областей стали ключовими пунктами в реалізації Мінського протоколу від 5 вересня цього року.

ЄС також вітає досягнуті в п'ятницю в Мінську домовленості щодо необхідності реалізації угоди про припинення вогню.

"Усі елементи Мінського протоколу і сьогоднішньої угоди повинні тепер повністю виконуватися всіма сторонами. Тривале припинення вогню залишається ключовим для успіху нинішніх зусиль з досягнення стабільного політичного рішення, що базується на повазі до суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в документі.

У заяві також наголошується на готовності ЄС підтримати зусилля, спрямовані на реалізацію мирних угод.

Нагадаємо, учасники переговорів контактної групи щодо України в Мінську підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту, зупинку підрозділів і формувань на позиціях за станом на 19 вересня, заборону на застосування всіх видів зброї і наступальних дій. Крім того, учасники переговорів у Мінську домовилися про створення буферної зони в районі конфлікту на сході України завширшки не менш як 30 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram