ГоловнаСвіт

ОБСЄ розпочинає моніторинг дотримання підписаного в Мінську меморандуму

Команди спостерігачів буде розгорнуто в Маріуполі, Донецьку, Костянтинівці, Сєвєродонецьку та Луганську

ОБСЄ розпочинає моніторинг дотримання підписаного в Мінську меморандуму
Фото: EPA/UPG

Спецмісія ОБСЄ розпочинає моніторинг дотримання Меморандуму, підписаного в Мінську.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Прес-секретар спецмісії Майкл Боцюрків повідомив, що ОБСЄ вітає підписання 19 вересня в Мінську Меморандуму щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Відповідно до мандату, покладеного на Спеціальну місію з моніторингу ОБСЄ в Україні всіма 57 державами-учасниками ОБСЄ, Місія буде негайно й активно підтримувати реалізацію та моніторинг цієї угоди", - йдеться в повідомленні.

М. Боцюрків зазначив, що 80 представників місії вже в регіоні. Команди спостерігачів буде розгорнуто в таких містах як Маріуполь, Донецьк, Костянтинівка, Сєверодонецьк і Луганськ.

Місія ОБСЄ стежитиме за виконанням умов угоди, особливо щодо припинення вогню і подальшої деескалації конфлікту, зокрема мова йде про очищення територій від мін і вилучення боєприпасів.

Нагадаємо, учасники переговорів контактної групи щодо України в Мінську підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту, зупинку підрозділів і формувань на позиціях за станом на 19 вересня, заборону на застосування всіх видів зброї і наступальних дій. Крім того, учасники переговорів у Мінську домовилися про створення буферної зони в районі конфлікту на сході України завширшки не менш як 30 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram