ГоловнаСвіт

У Москві сьогодні пройде Марш миру проти війни в Україні

Організатори сподіваються, що на демонстрацію прийде не менш як 50 тисяч росіян

У Москві сьогодні пройде Марш миру проти війни в Україні
Фото: EPA/UPG

У Москві сьогодні, 21 вересня, пройде організований опозицією і погоджений столичною владою "Марш миру" проти війни в Україні та "агресивної зовнішньої політики Росії".

Початок демонстрації заплановано на 16:00 за московським часом (15:00 за Києвом). Учасники маршу зберуться на Пушкінській площі і о 17:00 за Москвою почнуть рух по Страсному, Петровському, Різдвяному і Сретенському бульварах і проспекту Сахарова до перетину із Садовим кільцем. Мітингу після ходи не буде, повідомляє РБК-Україна.

Десять днів тому мерія Москви без змін погодила маршрут ходи і заявлену кількість учасників - 50 тис. осіб. За даними співтовариства "Маршу миру" у Facebook, цей захід мають намір відвідати 3,4 тис. осіб. Кількість учасників всеросійського "Маршу миру" - 7,8 тис. осіб.

"Ми припускаємо, що в Москві у марші візьме участь не менш як 50 000 осіб. Цей марш стане природним продовженням і розвитком "Маршу миру", що пройшов у Москві 15 березня. Ми вимагаємо припинення безвідповідальної агресивної політики російської влади", - написали організатори заходу на сторінці в Facebook.

Учасники хочуть висловити протест проти "наростання фашистських тенденцій" в Росії і важких економічних наслідків для країни.

В опозиційній російській акції візьмуть участь партії "Яблуко", РПР-ПАРНАС, Партія прогресу, "Альянс Зелених", незареєстрована Партія 5 грудня, рух "Солідарність" та інші.

В інших містах - зокрема в Барнаулі, Єкатеринбурзі і Новосибірську - влада з різних причин відмовила заявникам у проведенні "Маршу миру". Аналітик Центру політичних технологій Тетяна Станова пояснювала, що столична мерія не зважилася на аналогічну заборону через вибори в Мосміськдуму: за її словами, відмова "підвищила б опозиційну активність".

У регіонах же, зазначила політолог, чиновники занадто бояться адміністрації Президента Росії і не допускають будь-яких спалахів опозиційної активності.

Нагадаємо, попередній такий захід відбувся в середині березня, на нього вийшли десятки тисяч москвичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram