ГоловнаСвіт

У Каталонії схвалили закон про референдум щодо відокремлення від Іспанії

"За" схвалення закону проголосували 106 депутатів

У Каталонії схвалили закон про референдум щодо відокремлення від Іспанії
Фото: dni.ru

Парламент Каталонії схвалив закон про проведення опитування населення, яке, на думку націоналістичних сил, створює юридичну підставу для скликання 9 листопада референдуму про суверенітет цієї автономної області Іспанії.

"За" схвалення закону проголосували 106 депутатів, проти закону висловилися 28 депутатів, пише ИТАР-ТАСС.

Під час обговорення в парламенті владна коаліція Конвергенція і Союз Каталонії за підтримки Лівих республіканців Каталонії відкинули внесення іншими політичними силами 95 поправок до закону.

Уряд Іспанії неодноразово попереджав про те, що цей закон суперечить іспанській конституції і що він оскаржить його в Конституційному суді.

Повідомляють, що найближчим часом відбудеться засідання ради міністрів, на якому буде ухвалено рішення про скерування позову до Конституційного суду.

Однак каталонські націоналісти вважають, що рішення Конституційного суду не може бути вищим від права народу самостійно вирішувати свою долю.

Нагадаємо, що 18 вересня в Шотландії пройшов референдум про відокремлення Шотландії від Великобританії. Більшість проголосувала за те, щоб залишитися в складі Сполученого Королівства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram