ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" сформувала власну поліцію, - ЗМІ

Для "виконання розпоряджень релігійного правосуддя"

"Ісламська держава" сформувала власну поліцію, - ЗМІ
боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Терористична організація "Ісламська держава" (ІД) сформувала поліцейську службу для "виконання розпоряджень релігійного правосуддя".

Про це повідомляє новинний портал Al-Arabiya, посилаючись на інтернет-ресурс джихадистів.

На сайті, адресу якого не згадує видання, з'явилися фотографії, де зображені озброєні люди з логотипами "ісламська поліція штату Нінівея".

У тексті до фото йшлося про те, що озброєні загони наділені повноваженнями по "здобереженню порядку та боротьби зі злочинцями і корупціонерами". Також наголошується, що "ісламська поліція" відрізнятиметься від аналогічних служб в інших країнах, де, на думку бойовиків, виконавча влада є "інструментом придушення інакомислення".

Як повідомляє Al-Arabiya, посилаючись на очевидців, ісламісти встановили контрольно-пропускні пункти і здійснюють облави на місцеве населення. В розпорядженні бойовиків також є автомобілі, важка техніка і човни.

Терористичне угрупування "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набрало найбільшої сили під час дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і набула "слави" однієї з найжорстокіших. Кілька місяців тому угрупування різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого "ісламського халіфату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram