ГоловнаСвіт

Прокуратура арештувала майно сім'ї Саакашвілі в Грузії

Адвокат екс-президента має намір оскаржити рішення суду в Страсбурзькому суді

Прокуратура арештувала майно сім'ї Саакашвілі в Грузії
Михаил Саакашвили

Головна прокуратура Грузії арештувала майно колишнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Як повідомляє 19 вересня "Интерфакс", під арешт потрапила також власність його дружини Сандри, а також мами та бабусі.

За словами адвоката Саакашвілі Отара Кахідзе, серед арештованого майна - земельні ділянки, будинок у Тбілісі і автомобілі. Захисник зазначив, що, за законом, рішення прокуратури не можна оскаржити в грузинському суді, а тому він планує звернутися до Страсбурзького суду з прав людини.

Кримінальне переслідування Михайла Саакашвілі почалося влітку 2014 року. Колишнього президента звинувачують у розтраті бюджетних коштів і перевищенні повноважень. Зокрема, його звинувачують у витрачанні бюджетних грошей на косметичні процедури і придбання одягу.

Окрім того, Саакашвілі підозрюють у перевищенні повноважень під час розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, у причетності до розгрому телекомпанії "Імеді", а також у привласненні майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі. За даними прокуратури, він міг організувати побиття 2005 року тодішнього депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі.

Михайло Саакашвілі посів посаду президента Грузії 2004 року після "революції троянд" 2003 року. 2008 року був переобраний на другий термін, проте 2013 року, не чекаючи на закінчення свого президентства, залишив країну. Брав активну участь у подіях в Україні 2014 року, виступав на підтримку Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram