ГоловнаСвіт

Радбез Росії розгляне можливість відключення країни від Інтернету

У разі війни або масових протестів Рунет можуть ізолювати

Радбез Росії розгляне можливість відключення країни від Інтернету
Фото: LB.ua

Рада безпеки Росії 22 вересня збереться на нараду за участю перших чиновників країни, присвячену роботі російського сегмента Інтернету (Рунету) в надзвичайних ситуаціях.

Про це пишуть "Ведомости".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що на 22 вересня заплановано оперативну нараду членів Ради безпеки. Але які питання там обговорюватимуться, він не уточнив.

Тим часом, за даними джерела видання в спецслужбах, йтиметься про мінімізацію ризиків, зокрема про можливість відключення Рунету від зовнішнього світу, оскільки Мінкомзв'язку РФ вважає Рунет вразливим. Про постійне відключення не йдеться, але оператори повинні будуть налаштувати обладнання так, щоб у разі надзвичайної ситуації російський Інтернет можна було оперативно ізолювати.

Такими надзвичайними ситуаціями можуть бути війна і масові протести всередині країни.

Також на цьому засіданні збираються розглянути передачу державі функцій адміністратора доменів, які нині виконує громадська організація - Координаційний центр національного домену мережі Інтернет (КЦ). Імовірно, що цим займеться Федеральне агентство зв'язку (Росзв'язок), підпорядковане Мінкомзв'язку.

Нагадаємо, що в Україні спроба ввести цензуру в Інтернеті законами від 16 січня 2014 року стала однією з причин скинення Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram