ГоловнаСвіт

Росія не змогла відмовитися від іноземних деталей у супутниках ГЛОНАСС

РФ має намір замовляти мікроелектроніку і верстати для ракетно-космічної техніки в Азії

Росія не змогла відмовитися від іноземних деталей у супутниках ГЛОНАСС
ГЛОНАСС

Росія поки що не може відмовитися від "всього іноземного" під час виготовлення навігаційних супутників ГЛОНАСС.

Про це 18 вересня заявив заступник гендиректора розробника апаратів - компанії "Російські космічні системи" (РКС) Григорій Ступак, повідомляє РИА Новости.

"Імпортозаміщення, безумовно, буде пов'язане з корекцією конструкторської документації. Зараз від усього іноземного відмовитися в окремих випадках ми не готові. Відсутні компоненти, звичайно, потрібно заповнювати за рахунок надійних постачальників", - сказав Ступак.

Зараз, в умовах санкцій з боку Європи і США, Росія планує замовляти мікроелектроніку і верстати для ракетно-космічної техніки в Китаї, Південній Кореї та в інших азіатських державах, зазначив голова Об'єднаної ракетно-космічної корпорації Ігор Комаров.

За словами Ступака, основне корисне навантаження для супутників "Глонасс-М" (друге покоління) і перспективних "ГЛОНАСС-К" (апарати третього покоління) містить елементну базу і вітчизняного, і іноземного виробництва. Піти в серію ці апарати можуть через 3-5 років.

Щодо "ГЛОНАСС-М", то для цих супутників "значна частина конструкторів розробляє (бортову апаратуру) переважно на елементній базі вітчизняного виробництва".

ГЛОНАСС - російський аналог американської навігаційної системи GPS, який програє останній за точністю позиціювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram