ГоловнаСвіт

Світовий банк: через вірус Ебола країни Західної Африки збанкрутують

"Лікарі без кордонів" повідомляють про нестачу ресурсів для боротьби з лихоманкою

Світовий банк: через вірус Ебола країни Західної Африки збанкрутують
Фото: EPA/UPG

Світовий банк попередив, що лихоманка Ебола може довести до банкрутства уражені епідемією західноафриканські країни, повідомляє euronews.

У СБ зазначили, що зволікання в боротьбі з поширенням геморагічної лихоманки у Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне ставить під загрозу весь регіон, зокрема через торгівлю і туризм.

Водночас повідомляють, що ресурсів, включно з наданими міжнародними організаціями, катастрофічно не вистачає.

"Головна больова точка в нашому таборі - це ворота, - каже координатор "Лікарів без кордонів" у столиці Ліберії Монровії. - Через годину чи два після того, як ми відчиняємо їх щоранку, приймач забитий дощерту. А це означає, що тих хворих, які прийшли пізніше, ми просто розвертаємо назад. Вони не хочуть йти додому, щоб не заразити рідню, але ми можемо тільки розвести руками - у нас просто немає більше місць".

Падіння виробництва через епідемію Еболи, за твердженнями Світового банку, позбавляє економіки цих трьох країн $359 млн. Наприклад, тільки в Ліберії показники економічного зростання наступного року можуть скоротитися майже на 12%, у Сьєрра-Леоне - 8,9%, а у Гвінеї - 2,3%.

Як заявила раніше Всесвітня організація охорони здоров'я, тільки на те, щоб обмежити число хворих на лихоманку "десятками тисяч", знадобиться $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram