ГоловнаСвіт

Російські десантники, які "заблукали" в Україні, повернуться на службу

В Україні полонені десантники закликали Путіна припинити війну

Російські десантники, які "заблукали" в Україні, повернуться на службу
Фото: EPA/UPG

Російські десантники з Костроми, які, за офіційною версією Міноборони РФ, "заблукали" на кордоні з Україною, повернулися на батьківщину і знову збираються на службу.

Усі дев'ять солдатів вирішили повернутися в армію, хоча ще в Києві вони говорили журналістам протилежне, повідомляє Gazeta.ru.

Після повернення, за словами солдатів, їх не підвищували у званні, не давали премій і перед ними не вибачилися.

Вісім костромських десантників, затриманих СБУ в ніч на 25 серпня, повернулися з госпіталю ім. Бурденка у Москві на батьківщину в Кострому.

Дев'ятий перебуває в опіковому центрі у Санкт-Петербурзі. Йому зробили кілька операцій. Після одужання він хоче повернутися на службу в армію, незважаючи на довідку про інвалідність, яку йому можуть видати.

Рідні не відмовляють військових від служби в армії, аргументуючи це тим, що не хочуть, щоб їх називали боягузами. Також вони вважають, що російське Міноборони - в боргу перед десантникам.

Також родичі хочуть отримати офіційну відповідь на запитання, хто несе відповідальність за поранених і загиблих десантників. Російські десантники не хочуть розповідати рідним, що з ними сталося на кордоні.

Як відомо, 25 серпня поблизу Дзеркального Донецької області сили АТО затримали 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram