ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

​Наземні війська США можуть приєднатися до операції проти "Ісламської держави", - Пентагон

Уже понад 30 країн запропонували Вашингтону військове сприяння в боротьбі з ісламістами

​Наземні війська США можуть приєднатися до операції проти "Ісламської держави", - Пентагон
Чак Хейгел

Військове командування США заявило, що операція проти терористичного угрупування "Ісламська держава" в Іраку і Сирії триватиме досить довго і в ній, у разі необхідності, візьмуть участь американські сухопутні війська.

Про це у вівторок, 16 вересня, в Сенаті Конгресу США заявили глава Пентагону Чак Хейгел та голова комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Мартін Демпсі. Хейгел, зокрема, зазначив, що вже понад 30 країн запропонували США військове сприяння.

Генерал Демпсі підкреслив, що вважає створення коаліції правильним шляхом, який допоможе розв'язати проблему. Однак, додав він, якщо ці зусилля не матимуть успіху і в разі загрози для США, він має намір звернутися до президента Барака Обами з рекомендацією, яка, можливо, передбачатиме використання сухопутних військ.

Чак Хейгел, у свою чергу, заявив, що широка міжнародна коаліція буде ключем до успіху стратегії з протидії екстремістам в Іраку і Сирії. За його словами, ця операція не буде легкою і короткостроковою. "Ми воюємо як із "Ісламською державою", так і з "Аль-Каїдою". Але для знищення "Ісламської держави" знадобляться не тільки військові зусилля. Потрібні політичний прогрес в регіоні та ефективні партнери в Іраку і Сирії", - зазначив він.

Тим часом у Дамаску на переговорах зі спецпосланцем іракського прем'єр-міністра, головою Ради з національної безпеки Іраку Фалехом аль-Файядом президент Сирії Башар Асад заявив про важливість "тісного партнерства і координації в боротьбі з тероризмом між Сирією та Іраком".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram