ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували зробити день народження Путіна "Днем ввічливих людей"

Передбачається, що нова пам'ятна дата стане "ще одним вектором збереження та розширення російського світу"

У Держдумі запропонували зробити день народження Путіна "Днем ввічливих людей"
Путин
Фото: EPA/UPG

Депутат фракції "Справедливая Россия" Ігор Зотов запропонував зробити 7 жовтня, день народження президента РФ Володимира Путіна, "Днем ввічливих людей Російської Федерації".

Відповідну ініціативу внесли в законодавчу базу Держдуми у вівторок, 16 вересня, інформує "Интерфакс".

У пояснювальній записці Зотов зазначив, що ця ініціатива з'явилася після "численних звернень громадян з вдячністю на адресу "ввічливих людей", які відіграли ключову роль в історичних подіях кримської весни 2014 року".

"Він (Путін - ред.) як верховний головнокомандувач Збройними силами РФ став, безумовно, національним і політичним лідером країни, завоював величезний авторитет на міжнародній арені і довіру російських громадян", - наголошується в супровідних документах до законопроекту.

На думку Зотова, своїми рішеннями Путін підтвердив, що конфлікти потрібно вирішувати мирним шляхом, не застосовуючи жорстокість і насильство. "Професіоналізм і покликання - поєднання саме цих якостей має стати запорукою існування сильної країни і виховати нове покоління не тільки "ввічливих людей", але і "ввічливих політикі", - підкреслив депутат.

Крім того, Зотов зазначив, що нова пам'ятна дата буде "ще одним вектором збереження та розширення "русского мира" і допоможе виховати дух патріотизму у нового покоління.

Поняття "ввічливі люди" набуло нового змісту після загострення ситуації на південному сході України. Тоді в Криму з'явилися озброєні люди у військовому екіпіруванні без розпізнавальних знаків, які блокували пересування української армії на півострові і тим самим здійснили збройне вторгнення Росії в Україну. Згодом, під час "Прямої лінії" Володимир Путін визнав, що "ввічливі люди" насправді були російськими солдатами, хоча раніше неодноразово відкидав такі припущення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram