ГоловнаСвіт

Росія висунула естонському поліцейському звинувачення у шпигунстві

Естонцеві загрожує до 20 років в'язниці

Росія висунула естонському поліцейському звинувачення у шпигунстві
Эстон Кохвер

Співробітнику поліції безпеки Естонії (КАПО) Естонія Кохверу, якого раніше за підозрою у шпигунстві заарештували російські спецслужби, висунули офіційне обвинувачення.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на адвоката Кохвера Миколу Полозова.

За словами Полозова, обвинувачення висунули цього тижня, і тепер Кохверу загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат зазначив, що окрім звинувачення в шпигунстві Кохвера ні в чому не звинувачують.

"Наразі ми приступаємо до активного захисту нашого клієнта", - пояснив Полозов.

У Центрі громадських зв'язків ФСБ Росії 5 вересня заявили, що у Псковській області при проведенні агентурної операції затримано співробітника КАПО Естона Кохвера.

"У порушника вилучено пістолет "Таурус" із патронами, кошти в сумі п'ять тисяч євро, спецтехніка для здійснення прихованого аудіозапису, а також матеріали, які мають характер розвідувального завдання", - повідомили тоді представники Центру.

Пізніше, 6 вересня, Лефортовський суд Москви заарештував Кохвера. Його адвокатами будуть Микола Полозов і Марк Фейгін.

Між тим, міністр внутрішніх справ Естонії Ханно Певкур заявив, що викрадений співробітник КАПО розслідував злочину, пов'язаний із контрабандою.

"Щодо співробітника поліції безпеки, викраденого Федеральною службою безпеки Росії, йдеться про окремий інцидент, що виник при розслідуванні випадку з контрабандою", - цитує "Интерфакс" слова Певкура. За словами міністра, увечері 5 вересня він неодноразово зв'язувався з російськими колегами, щоб якомога швидше знайти вихід із ситуації і повернути Кохвера на батьківщину.

"Спілкування було конструктивним", - зазначив глава МВС Естонії, підкресливши, що перетин кордону зафіксовано з обох сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram