ГоловнаСвіт

У МЗС РФ катастрофу "Боїнга" пов'язали із санкціями проти Москви

У МЗС РФ катастрофу "Боїнга" пов'язали із санкціями проти Москви
Лукашевич
Фото: http://news2000.com.ua

У МЗС Росії заявили, що катастрофу малайзійського "Боїнга-777" нібито використали, щоб протиснути санкції проти Москви.

Про це 11 вересня заявив офіційний представник відомства Олександр Лукашевич, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За його словами, ситуацією з падінням лайнера нібито скористалися "для цілеспрямованого нагнітання міжнародного напруження, посилення тиску на держави і протискання так званих секторальних санкцій проти Росії".

Лукашевич закликав "усі сторони утримуватися від поспішних публічних і безпідставних заяв обвинувального характеру", що стосуються причин і обставин падіння літака. За оцінкою дипломата, такі кроки "не тільки підривають підвалини міжнародного спілкування, а й становлять приголомшливі акти втручання в проведення незалежного розслідування".

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур,  збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 людей, які перебували на борту. За однією з версій, лайнер збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

9 вересня Нідерланди опублікували результати попереднього розслідування, з яких випливає, що малайзійський "Боїнг" збили. При цьому міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав усю відповідальність за падіння "Боїнга" на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram