ГоловнаСвіт

У Москві заявили, що не відпустять Савченко і Сенцова як військовополонених

У МЗС РФ нібито не бачать зв'язку між звільненням українців і положенням про обмін полоненими

У Москві заявили, що не відпустять Савченко і Сенцова як військовополонених
Александр Лукашевич
Фото: newsbalt.ru

У Москві не бачать зв'язку між звільненням українського режисера Олега Сенцова та української льотчиці Надії Савченко і положенням мінського протоколу про обмін військовополоненими.

Про це в четвер, 11 вересня, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на офіційного представника МЗС РФ Олександра Лукашевича.

За його словами, в мінському протоколі йдеться про військовополонених, яких захопили сторони під час бойових дій.

"Цим питанням цікавився і генеральний секретар Ради Європи, який перебував тут. Ми чесно сказали, що у зв'язку зі скоєнням цілої низки серйозних дій із цими особами ведуть оперативні дії, їм пред'явлено серйозні звинувачення", - заявив Лукашевич.

Нагадаємо, 10 вересня голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що Савченко і Сенцов є у списках Києва на обмін полоненими.

У п'ятницю, 5 вересня, в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи представники Києва та самопроголошених ДНР і ЛНР за участю ОБСЄ підписали протокол про сприяння мирному врегулюванню українського конфлікту. Одним із пунктів документа стала домовленість про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

Нагадаємо, ФСБ Росії 30 травня заявила, що в Криму затримано та заарештовано нібито членів українського радикального руху "Правий сектор", які готували теракти в Сімферополі, Севастополі та Ялті. Серед затриманих був український режисер Олег Сенцов.

Із середини липня українська льотчиця Савченко перебуває під арештом у воронезькому СІЗО. Слідство звинувачує її в пособництві в убивстві журналістів ВГТРК в Україні, хоча, як з'ясував захист льотчиці, вона потрапила в полон до бойовиків іще до їхньої загибелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram