ГоловнаСвіт

Міністр ВМС США закликав НАТО перекупити "Містралі"

Міністр ВМС США закликав НАТО перекупити "Містралі"
Рэй Мабус
Фото: EPA/UPG

Міністр військово-морських сил США Рей Мабус закликав НАТО перекупити вертольотоносці класу "Містраль", призначені для Росії.

Про це повідомляє 11 вересня агентство Рейтер.

"Ми вже висловлювали своє занепокоєння з приводу надання Росії такий сили, і я думаю, що потрібно розглянути всі можливі шляхи, щоби ці два десантні кораблі не потрапили до рук Росії, оскільки це дасть їй можливості, яких у неї зараз немає", - заявив Мабус, додавши, що США і раніше виступали проти цієї угоди.

Нагадаємо, 5 вересня президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж визначиться з передачею "Містралів" Росії до кінця жовтня. Він зазначив, що це рішення залежатиме від ситуації, яка складеться на сході України до того часу. Раніше французька влада призупинила передачу Росії першого вертольотоносця у зв'язку з ситуацією на сході України.

При цьому 8 вересня Росія заявила про можливість налагодити своє виробництво "Містралів".

Контракт на продаж "Містралів" укладено між Росією і Францією у 2011 році. Його сума становить €1,2 млрд. У разі невиконання контракту сума штрафів і недодержування для Франції може сягнути €3 млрд. Від березня 2014 року через події в Україні і насильницьку анексію Криму з боку Росії США неодноразово закликали Францію скасувати угоду з поставки вертольотоносців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram