ГоловнаСвіт

Bloomberg: нові санкції обмежать нафторозвідку на території РФ

За даними агентства, санкції будуть більш жорсткими, ніж повідомляли

Bloomberg: нові санкції обмежать нафторозвідку на території РФ
Фото: rus.ruvr.ru

Нові санкції США і Євросоюзу передбачають серйозні обмеження участі західних компаній у нафторозвідці на території Росії.

Про це повідомило 10 вересня агентство Bloomberg із посиланням на три високопосадові джерела в США.

За даними агентства, США та ЄС готуються до того, щоб за допомогою санкцій, які будуть більш жорсткими, ніж раніше повідомляли, зупинити надходження мільярдів доларів найбільшим енергетичним компаніям світу, які здійснюють нафторозвідку в Росії.

Імовірно, що санкції заборонять країнам Заходу співпрацювати з Росією в пошуках нафти в Арктиці, на морському дні та в районах сланцевих покладів, уточнює Bloomberg. При цьому санкції завадять бурінню та видобутку не тільки на звичайних наземних родовищах, а й на тих, які розташовані на мілководді біля берегів внутрішніх морів, де нафту добувають уже десятиліттями.

Джерела агентства зазначають: якщо ці санкції запровадять, то вони зачеплять усі компанії, від Далласа до Лондона, серед яких Exxon Mobil і BP. За їхніми словами, санкції скеровані на ті запаси нафти, яких не планують розробляти для постачання на глобальні ринки протягом найближчих 5-10 років. Рішення про введення санкцій можуть ухвалити вже найближчої доби.

Окрім того, з повідомлення Bloomberg випливає, що тільки-но ЄС введе нові санкції на обмін енергетичними технологіями та надання послуг у сфері нафторозвідки, у США ухвалять аналогічні заходи, серед яких заборона на експорт обладнання для спеціалізованої розвідки, яку РФ не може здійснювати власними силами через відсутність необхідної техніки.

Нагадаємо, 9 вересня повідомляли, що США готують санкції проти енергетичного і оборонного секторів Росії. Напередодні ЄС узгодив санкції проти Росії, але відклав їх запровадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram