ГоловнаСвіт

ОБСЄ буде використовувати безпілотники для спостереження за перемир'ям в Україні

Голова організації сподівається на подальшу деескалацію ситуації на Донбасі

ОБСЄ буде використовувати безпілотники для спостереження за перемир'ям в Україні
Дидье Буркхальтер
Фото: segodnya.ua

Голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер заявив у середу, 10 вересня, що спостерігачі організації найближчим часом почнуть використовувати безпілотники для спостереження за перемир'ям на сході України, повідомляє агентство Рейтер.

"Зараз обговорюються можливості використовувати якомога швидше безпілотників як внесок країн-учасниць ОБСЄ в моніторингову схему. Належні ОБСЄ безпілотники також розгорнуть найближчим часом", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті уряду Швейцарії.

За словами Буркгальтера, угода про режим припинення вогню між проросійськими сепаратистами й українською владою "є реальною можливістю повернути ескалацію назад".

Як повідомляли, спостерігачі ОБСЄ мали намір також задіяти дрони для моніторингу ситуації на російсько-українському кордоні.

У рамках зустрічі контактної групи з врегулювання кризи в Україні, яка пройшла в Мінську 5 вересня, київська влада і представники самопроголошених Донецької і Луганської народних республік домовилися про припинення вогню, яке почалося з 18:00 того самого дня. Проросійські бойовики вже неодноразово порушували режим припинення вогню. Спостерігачі ОБСЄ також фіксують випадки порушень, однак оцінюють ситуацію загалом як спокійну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram