ГоловнаСвіт

Розслідування катастрофи "Боїнга" залишає багато запитань до Росії, - США

Літак, швидше за все, було збито ракетою, випущеною з підконтрольної бойовикам території

Розслідування катастрофи "Боїнга" залишає багато запитань до Росії, - США
Фото: ria56.ru

Опублікований Нідерландами попередній звіт з розслідування обставин авіакатастрофи рейсу МН-17 підтверджує версію США про ракетний удар по пасажирському літаку і залишає відкритими питання до Росії з цього приводу.

З такою заявою виступила у вівторок у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марі Харф, передає Укрінформ.

"Попередня доповідь, опублікована сьогодні, підтверджує те, про що ми говорили з моменту падіння "Боїнга", і підкреслює питання, на які Росія все-таки має дати свою відповідь", - сказала представник Держдепу.

Вона наголосила, що висновки фахівців, зазначені у доповіді, відповідають характеристикам ураження ракетами пересувної системи "Бук". За її словами, літак, швидше за все, було збито саме такою ракетою, випущеною з підконтрольної бойовикам території.

Представник Держдепартаменту підкреслила, що США продовжують стежити за ходом розслідування й очікують подальшого з'ясування обставин.

Як повідомлялося, у вівторок Рада безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт про обставини катастрофи пасажирського рейсу МН-17 над Донецькою областю. Як стверджується в документі, ніяких ознак технічних несправностей або помилки екіпажу під час аварії "Боїнга" не було - літак розпався на частини в повітрі через пошкодження фюзеляжу ззовні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram