ГоловнаСвіт

У США близько 1400 дітей госпіталізували з підозрою на рідкісний ентеровірус

Лікарі побоюються, що надалі спалахи цього вірусу можуть спричинити національну епідемію

У США понад 900 дітей зі штату Колорадо і 475 дітей зі штату Міссурі проходять медичний огляд з підозрою на зараження рідкісним ентеровірусом EV-D68.

Як повідомляє CNN, за симптомами вірус схожий на сильну застуду з утрудненим диханням.

"Число тяжкохворих дітей, які потребують інтенсивної допомоги, жахає. Я назвала б його безпрецедентним. Я 30 років працюю дитячим лікарем, і я ніколи не бачила нічого такого", - розповіла лікар Марі Анна Джексон, співробітник дитячої лікарні в Канзас-Сіті. За її словами, від початку нового навчального року зауважено постійне зростання кількості хворих.

У центрі контролю і профілактики захворювань заявили, що велика кількість дітей, госпіталізованих з підозрою на EV-D68, може бути лише "верхівкою айсберга", і лікарі не можуть пояснити, що відбувається.

У центр по допомогу для визначення наявності ентеровірусу на своїй території вже звернулися десять штатів Середнього Заходу США: Колорадо, Іллінойс, Огайо, Кентуккі, Айова, Оклахома, Північна Кароліна, Джорджія, Міссурі і Канзас.

Ентеровірус EV-D68 уперше зафіксували в Каліфорнії 1962 року. Відтоді і до сьогодні лікарі зафіксували менш ніж сто випадків зараження.

За даними американського Центру контролю і профілактики захворювань, він є спорідненим із риновірусами. Перші ознаки нагадують симптоми грипу: біль у тілі, кашель і нежить. Вакцини від вірусу не існує, тому зумовлене ним захворювання лікують препаратами для боротьби з астмою. Лікарі побоюються, що надалі спалахи цього вірусу можуть спричинити національну епідемію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram