ГоловнаСвіт

Мурманський рибокомбінат подав до Верховного суду на уряд Росії

Підприємство вимагає визнати частково недійсною заборону на ввезення продовольства з країн Заходу

Мурманський рибокомбінат подав до Верховного суду позов проти уряду Росії про визнання постанови про введення ембарго на ввезення продовольства з країн Заходу частково недійсною.

Про це 8 вересня повідомляє агентство FlashNord.

За даними агентства, позов зареєстровано 2 вересня. До редакції FlashNord потрапив текст заяви, яка підписана генеральним директором рибокомбінату Михайлом Зубом.

"Вважаємо постанову Уряду Російської Федерації від 7 серпня 2014 №778 (...) в частині заборони ввезення в Російську Федерацію живої риби за кодами ТН ЗЕД ТЗ 0301 998000, 0301 991100 такою, що не відповідає Указу Президента РФ від 6.08.2014 №560 "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації" і порушує права і законні інтереси ВАТ "Мурманський рибокомбінат" у сфері підприємницької та іншої економічної діяльності", - йдеться в позові. У заяві також наголошено, що під заборону потрапили риба, ракоподібні, молюски й інші водяні безхребетні.

Раніше, 2 вересня, "Интерфакс" з посиланням на регіональний комітет рибогосподарського комплексу повідомляв, що Мурманський рибокомбінат зупинився через відсутність сировини з Норвегії. Про зупинку роботи підприємства заявив генеральний директор Михайло Зуб.

Виконувач обов'язків голови регіонального комітету рибогосподарського комплексу Ігор Давидкін наголосив, що Мурманський рибокомбінат традиційно працював із норвезькою сировиною. Він зазначив, що інші рибокомбінати, які мають дефіцит сировини, звертаються до комітету рибогосподарського комплексу по допомогу з пошуком нових постачальників.

У серпні 2013 року в першому вантажному районі Мурманського морського рибного порту Мурманський рибокомбінат відкрив логістичний комплекс потужністю 14 тисяч тонн. У реалізацію проекту було інвестовано понад 70 млн рублів ($1,9 млн).

ВАТ "Мурманський рибокомбінат" переробляє та реалізує рибу та морепродукти. Виробничі потужності комбінату розташовані біля причалів північного району Мурманського морського рибного порту.

Нагадаємо, 7 серпня Росія, відповідаючи на санкції Заходу, заборонила поставки яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження запровадження на один рік. Ембарго на продукти не зачепило дитяче харчування. 19 серпня повідомляли, що після введення ембарго в Росії деякі продукти подорожчали на 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram