ГоловнаСвіт

Мітт Ромні відмовився від участі у виборах президента США 2016 року

Республіканець назвав невдалою зовнішню політику Барак Обами

Мітт Ромні відмовився від участі у виборах президента США 2016 року
Митт Ромни
Фото: EPA/UPG

Колишній кандидат у президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні не має наміру балотуватися на посаду глави держави 2016 року.

Про це він повідомив 7 вересня в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Я не планую брати участь у наступній президентській гонці. Мій час минув", - заявив Ромні, додавши, що під час передвиборної кампанії 2012 року був зроблено низку помилок, якими штаб Обами вміло скористався.

Разом із тим республіканець зазначив, що був би ефективнішим головою держави, ніж Барак Обама. За його словами, нинішній американський лідер так і не зміг вирішити проблему безробіття, а також проводить невдалу зовнішню політику.

Крім того, Ромні звернув увагу на зростання активності терористичного угруповання "Ісламська держава". Він стверджує, що Обама ще рік тому знав про підвищену загрозу з боку злочинного угруповання, проте "він за цей час не розробив стратегії боротьби з нею". "Складається враження, що президент утратив зв'язок з реальністю", - зазначив республіканець.

Наразі найбільш імовірними кандидатами від Республіканської партії на виборах у 2016 році вважаються колишній губернатор штату Флорида Джеб Буш - брат екс-президента Джорджа Буша-молодшого, губернатор Техасу Рік Перрі, сенатори Ренд Пол, Марко Рубіо і Тед Круз, екс-губернатор штату Арканзас Майк Хакабі, конгресмен Пол Раян і губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті.

Кандидатами від Демократичної партії можуть стати колишній держсекретар і колишня перша леді США Гілларі Клінтон, а також віце-президент Джозеф Байден.

Мітт Ромні у 2003-2007 роках був губернатором штату Массачусетс, а потім двічі брав участь у президентських виборах. Спершу 2008 року він зняв свою кандидатуру на користь однопартійця Джона Маккейна. Вдруге, у 2012 році, він став єдиним кандидатом від Республіканської партії, проте на виборах поступився Бараку Обамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram