ГоловнаСвіт

У КНДР іноземним дипломатам заборонили користуватися бездротовим зв'язком

У разі невиконання цієї вимоги порушників очікує великий штраф

У КНДР іноземним дипломатам заборонили користуватися бездротовим зв'язком
fh[bd

Влада Північної Кореї заборонила іноземним дипмісіям та представництвам міжнародних гуманітарних організацій, що діють в країні, користуватися бездротовим зв'язком без дозволу.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, під заборону потрапили в тому числі супутниковий зв'язок і технологія Wi-Fi.

Згідно із заявою Національного управління з контролю за радіохвилями КНДР, такі заходи вживаються "в інтересах забезпечення безпеки країни". Крім того, відомство вимагає від журналістів і дипломатів прибрати всі приймачі та передавачі систем бездротового зв'язку, встановлені без офіційного дозволу. У разі невиконання цієї вимоги порушників очікують великий штраф, примусова зупинка роботи таких систем або конфіскація обладнання - залежно від обставин.

Також в Пхеньяні заявили, що в майбутньому установку систем бездротового зв'язку необхідно буде погоджувати з місцевою владою.

Незважаючи на те, що зараз в КНДР активно розвиваються сервіси мобільного зв'язку, зателефонувати з-за кордону на північнокорейський номер або навпаки неможливо. Крім того, в країні немає Wi-Fi. Зокрема, планшетний комп'ютер Samjiyon, про розробку якого влада Північної Кореї оголосила в червні 2013 року, позбавлений підтримки мереж Wi-Fi і будь-яких інших бездротових протоколів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram