ГоловнаСвіт

Росія заявила про можливість налагодити своє виробництво "Містралів"

Нібито під виробництво військових кораблів готувалася "інфраструктура"

Росія заявила про можливість налагодити своє виробництво "Містралів"
архив
Фото: lenta.ru

Росія здатна налагодити власне виробництво аналога французьких вертольотоносців "Містраль".

Про це сказав міністр промисловості РФ Денис Мантуров в інтерв'ю телеканалу "Россия 24".

"Військову доктрину це не змінить. Але прикро те, що під це готувалася інфраструктура. Якщо буде завдання побудувати аналогічні кораблі, то ми це зробимо, оскільки це була (міжнародна - ред.) кооперація: начинка, система управління, була російська", - сказав Мантуров.

Раніше президент російської державної Об'єднаної суднобудівної корпорації Олексій Рахманов заявив, що ОСК не зазнає серйозних збитків від можливого зриву контракту щодо вертольотоносців "Містраль". Вартість контракту - €1,2 млрд. Перше судно - "Владивосток" - мало надійти на озброєння російського флоту в 2014 році, друге - "Севастополь" - у 2015 році.

Минулої середи Франція пригрозила Росії припинити поставку вертольотоносців типу "Містраль" через причетність Москви до ситуації на сході України. Згодом президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж визначиться з передачею "Містралів" Росії до кінця жовтня. За його словами, умовами для поставки корабля є реальне припинення вогню в Україні, а також наявність договору про політичне врегулювання кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram