ГоловнаСвіт

Малайзія назвала "переконливими" дані розслідування про причини аварії Boeing-777

Попередньо слідчі дійшли висновку, що літак збили ракетою з території, контрольованої ДНР

Малайзія назвала "переконливими" дані розслідування про причини аварії Boeing-777
Тони Эбботт, Наджиб Разак
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Малайзії Наджиб Разак заявив, що попередній звіт про розслідування причин катастрофи Boeing 777 у небі над Україною "достатньо переконлий".

Про це він заявив на спільній прес-конференції з главою уряду Австралії Тоні Ебботтом 6 вересня, пише Wall Street Journal.

За його словами, тепер необхідно знайти докази, які дозволять передати справу про падіння лайнера в суд. "Треба, щоб ніхто не сумнівався в тому, що літак збили ракетою", - сказав малайзійський прем'єр.

Він додав, що потрібно ще кілька тижнів, щоб повністю дослідити місце падіння лайнера, виявити останки всіх загиблих в авіакатастрофі і зібрати докази проти тих, хто скоїв злочин.

Доповідь комісії, що розслідує катастрофу Boeing 777, мають опублікувати у вівторок. За попередніми даними, слідчі дійшли висновку, що літак збили ракетою класу "земля-повітря", випущеною з території, яку на той момент контролювали проросійські сепаратисти.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Унаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту. За попередніми даними, лайнер збили за допомогою системи "Бук М-1" донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Як повідомлялося раніше, малайзійські експерти в понеділок вилітають в Україну для продовження розслідування падіння Boeing 777.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram