ГоловнаСвіт

Співробітника естонської поліції насильно вивезли до Росії, - ЗМІ

Посла РФ викликали в МЗС Естонії у зв'язку з викраденням поліцейського

Співробітника естонської поліції насильно вивезли до Росії, - ЗМІ
Эстония
Фото: Wikipedia

У п'ятницю, 5 вересня, близько 9 години ранку поблизу прикордонного пункту Лухамаа на території Естонії невідомі особи, які прибули з території Росії, силою захопили співробітника естонського Департамету поліції безпеки (КАПО), що перебував при виконанні службових обов'язків.

Про це повідомила прес-служба поліції безпеки, інформує Delfi.

За даними прес-служби, поліцейського, погрожуючи зброєю і застосувавши до нього фізичну силу, відвезли до Росії.

Повідомляється, що співробітник поліції безпеки брав участь в операції із запобігання транскордонного злочину. Його викраденню передували з російського боку перешкоди в оперативному радіозв'язку і використання димової гранати.

У зв'язку з подією порушено кримінальну справу з оглядом місця події за статтями 136 (позбавлення волі) та 258 ч.2 п.1 (незаконний перехід держкордону ЕР і тимчасової контрольної лінії) Пенітенціарного кодексу, повідомив Департамент поліції безпеки.

О 5:00 вечора КАПО організував прес-конференцію.

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу МЗС Естонії, у зв'язку з тим, що трапилося, в естонське відомство викликали посла Росії Юрія Мерзлякова. Посольство Естонії в Росії зв'язалося також із МЗС РФ.

"Це дуже тривожний випадок. Чекаємо від Росії всебічної допомоги та співробітництва в його рішенні та поверненні громадянина Естонії", - сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает.

Тим часом прес-служба УМВС Псковської області повідомляє, що у Пскові у громадянина Естонії співробітники поліції виявили та вилучили 4,83 г амфетаміну. Повідомляється, що 36-річний чоловік перебував у гаражі на вулиці Новаторів в обласному центрі. За словами затриманого, він приїхав до своїх родичів у Псков. Гість із Прибалтики пояснив, що наркотик зберігав для особистого вживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram