ГоловнаСвіт

Таліби підірвали вантажівку у центральному Афганістані: 18 жертв, 150 поранених

В Афганістані триває політична криза

Таліби підірвали вантажівку у центральному Афганістані: 18 жертв, 150 поранених
архив
Фото: EPA/UPG

18 людей загинули і понад 150 отримали поранення внаслідок вибуху вантажівки і гранатометного обстрілу біля офісу розвідувального агентства Афганістану в місті Газні в центральній частині країни.

Про це 4 вересня повідомляє агентство Рейтер.

За словами губернатора провінції Газні Муса Хан Акбарзада, в нападі на місцевий штаб Національного управління безпеки (НУБ) і команду швидкого реагування, яка розміщується в будівлі, брали участь 19 бойовиків "Талібану".

Чоловіки, озброєні ручними кулеметами, рано-вранці в четвер підігнали вантажівки до задніх воротах НУБ, після чого підірвали їх.

"Бомби були настільки потужними, що багато мирних жителів отримали поранення внаслідок падіння даху і вибитих вікон в їхніх будинках", - зазначив губернатор. Після вибухів деякі нападники увійшли в будівлю НУБ, де між ними і силовиками зчинилася перестрілка.

Як зазначає агентство, таліби користуються нестабільною політичною ситуацією в країні для досягнення власної мети.

Політична криза в Афганістані триває з початку липня. Другий тур президентських виборів в Афганістані відбувся 14 червня. За попередніми даними НІК, більшість голосів отримав екс-міністр фінансів Афганістану Ахмадзай. Проте колишній глава афганського МЗС Абдулла відмовився визнавати цей результат, заявивши, що при голосуванні мали місце масштабні махінації.

На початку

серпня кандидати в президенти Афганістану домовилися про створення уряду національної єдності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram