ГоловнаСвіт

Блумберг знову очолить засноване ним агентство

У 2014 році прибуток агентства Bloomberg становить понад $9 млрд.

Блумберг знову очолить засноване ним агентство
Майкл Блумберг
Фото: segodnya.ua

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг знову очолить засноване ним у 1981 році інформаційне агентство Bloomberg LP як виконавчий директор, повідомляє "Інтерфакс". 

56-річний Деніел Докторофф, який керував агентством з 2008 року, на початку 2015-го покине свої пости, повідомила компанія. При цьому він збереже роль радника нового CEO.

72-річний Блумберг, за його власними словами, не збирався повертатися до керівництва створеної ним компанії після більш ніж 12-річної перерви.

"Однак чим більше часу я проводив у новому спілкуванні з компанією, тим цікавішим і хвилюючим виявлялося це заняття, значною мірою завдяки Дену, - цитують у прес-релізі слова Блумберга. - Я знову опинився глибоко залученим у справи компанії. У результаті нещодавно Ден прийшов до мене і сказав, що вважав би найкращим варіантом передачу керівництва назад в мої руки".

Прибуток компанії за час, поки нею керував Докторофф, зріс з $5,4 млрд у 2007 році до більш ніж $9 млрд у 2014 році, частка агентства на ринку фінансової інформації піднялася з 26% до 32% при збільшенні кількості терміналів до 321 тис., йдеться в прес-релізі.

У 70-х роках Блумберг працював у компанії Salomon Brothers, де очолював торгівлю акціями і відповідав за інформаційні системи. У 1981 році, отримавши гроші від продажу акцій Salomon, він заснував Bloomberg LP. Він досі володіє 88% акцій компанії, його стан оцінюється Forbes у $33 млрд, що робить його одним з найбагатших людей світу. Блумберга обирали мером Нью-Йорка три терміни поспіль з 2002 по 2013 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram