ГоловнаСвіт

Обама: НАТО має допомогти зміцнити українську армію

За словами президента США, альянс залишить двері відкритими для вступу нових членів

Обама: НАТО має допомогти зміцнити українську армію
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав НАТО допомогти зміцнити українську армію, додавши, що альянс мусить залишити двері відчиненими для вступу нових членів, щоб протистояти російській агресії.

Як повідомляє 3 вересня агентство Рейтер, з такою заявою американський лідер виступив в Естонії, де він перебуває з одноденним візитом.

Кріме того, Обама назвав Росію державою-агресором, заявивши, що російські військові, які увійшли на територію України, не виконують миротворчу або гуманітарну місію, як це намагається подати Кремль.

"НАТО має взяти конкретні зобов'язання з надання допомоги Україні в модернізації та зміцненні її сил безпеки. Ми мусимо робити більше, щоб допомогти іншим партнерам по НАТО, в тому числі Грузії та Молдові, у зміцненні їх оборони, - заявив Обама. - І ми маємо підтвердити той принцип, яким завжди керується наш альянс, що для країн, які відповідають нашим стандартам, і які можуть внести реальний внесок у безпеку союзників, двері до членства в НАТО залишаються відчиненими".

Раніше в середу повідомлялося, що президент України Петро Порошенко домовився зі своїм російським колегою Володимиром Путіним про режимі припинення вогню на сході України. Кремль, однак, відкинув існування такої домовленості, заявивши, що Росія не є стороною конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram