ГоловнаСвіт

В РФ почалося формування "Антимайданних" дружин, - ЗМІ

Передбачається, що дружини виконуватимуть "невластиві правоохоронним органам функції"

В РФ почалося формування "Антимайданних" дружин, - ЗМІ
архив
Фото: Дмитрий Каторжнов/mk.ru

У регіонах Росії розпочалося формування "Антимайданних" дружин, які, як передбачається, разом із правоохоронними органами запобігатимуть антидержавним, провокаційним діям з боку несистемної опозиції, спрямованим на повалення чинної влади.

Про це 2 вересня повідомляє газета "Известия"

Листи з проханням надати сприяння в роботі з формування таких дружин направили деяким губернаторам.

"Ми готові надавати списки народних дружин та координаторів дружин для перевірки у правоохоронних структурах в рамках № 44-ФЗ "Про участь громадян в охороні громадського порядку" якнайшвидше. Дружина має складатися з 10 осіб з "десятником", його мають безпосередньо залучити до координації зі штатним співробітником правоохоронної системи РФ. Кількість десятків і ступінь залучення їх у конкретних місцях визначатиметься правоохоронними структурами", - йдеться в листах глави "Антимайданної ради" та президента фонду підтримки ветеранів "Отрада" на ім'я псевдогубернаторов Криму Сергія Аксьонова і Севастополя Сергія Мєняйла.

Також в листах уточнюється, що до складу дружин увійдуть ветерани правоохоронних органів, а право на таку діяльність їм надається федеральним законом "Про ветеранів".

Автори листа пояснили виданню, що дружини почнуть свою роботу вже з вересня.

"Листи відправлено всім главам регіонів, території яких межують з Україною, а також главам регіонів центральної Росії. Насамперед дружини почнуть свою роботу в цих суб'єктах, а в перспективі - по всій країні. Їх головним завданням стане захист конституційного ладу РФ, зокрема запобігання різних провокацій і терактів", - пояснив глава "Антимайданної ради" Євген Шабаєв.

За словами члена ради, генерального директора Інституту ЄврАзЕС Володимира Лепьохіна, такі дружини потрібні, оскільки зможуть виконувати "невластиві правоохоронним органам функції".

"У цих дружин буде кілька завдань: моніторинг політичного простору і вироблення технологій і реакції - наприклад, проведення альтернативних акцій. Мова про підміну правоохоронних органів влади не йде, просто система державного реагування має стати ефективнішою за участю в тому числі населення", - зазначив Лепьохін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram