ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Терористи з "Ісламської держави" заявили про намір "звільнити" Чечню

Ісламісти пригрозили Асаду авіаударами по позиціях сирійських військ

Терористи з "Ісламської держави" заявили про намір "звільнити" Чечню
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" опублікували в Інтернеті відеозапис, у якому погрожують розв'язати війну на Кавказі, зокрема у Чечні.

Про це повідомляє телеканал Al Arabiya

Відеозапис супроводжується перекладом на російську мову. На записі представник угруповання звертається до президента РФ Володимира Путіна і заявляє про намір "звільнити" Чечню і Кавказ "милістю Аллаха".

Окрім того, бойовики звернулися і до лідера Сирії Башара Асада. Вони повідомили про свій намір розпочати авіаудари.

"Ісламська держава" є одним із найактивніших і боєздатних угруповань проти урядових військ Башара Асада. Крім того, зараз воно успішно наступає в Іраку, де вже контролює кілька населених пунктів на півночі і заході країни, впритул наблизившись до Багдада і погрожуючи іншим державам, які межують з Іраком.

Із червня 2014 р. бойовики "Ісламської держави" захопили кілька міст Іраку і території на кордоні із Сирією та Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "Ісламського халіфату" на підконтрольних йому територіях в Іраку та Сирії. Халіфом оголосили лідера бойовиків Абдаллу Ібрагіма ас-Самарана, також відомого як Абу Бакр аль-Багдаді. Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку. За даними ООН, у сутичках бойовиків ІД із силами безпеки Іраку в липні загинули майже 1700 людей, дві третини з яких - мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram