ГоловнаСвіт

Грибаускайте: Росія веде війну проти Європи

Європейські лідери обіцяють відповісти на вторгнення РФ

Грибаускайте: Росія веде війну проти Європи
Фото: bb.lv

Президент Литви Даля Грибаускайте вважає, що Росія, почавши військові дії проти України, почала війну проти Європи.

Про це вона сказала журналістам перед засіданням Євроради у Брюсселі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Росія відкрито і прямо залучена у стан війни проти України, Росія перебуває у стані війни проти країни, яка хоче бути ближчою до Європи, а значить, у стані війни з Європою", - вважає Грибаускайте.

Президент Литви також висловилася за жорсткі санкції проти Росії, у тому числі із заморожуванням чинних контрактів на поставку озброєнь та оборонних технологій у Росію. "Повне ембарго: не на майбутні контракти військові та оборонні, а повне ембарго", - сказала Грибаускайте.

За посилення санкцій виступають також інші європейські лідери. Зокрема, прем'єр Великобританії Девід Кемерон заявив, що "ми повинні відповісти на абсолютно неприйнятну ситуацію присутності російських військових в Україні".

Прем'єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт також вважає дії РФ в Україні неприйнятними. Він вважає, що ЄС повинен не тільки посилювати санкції, а й виступати на підтримку здійснення мирного плану Петра Порошенка.

Нагадаємо, що протягом останніх днів українські сили антитерористичної операції почали здавати свої позиції, після того як в Україну почали входити регулярні війська Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram