ГоловнаСвіт

Путін: Казахстан ніколи не був державою

Раніше Назарбаєв підтримав угоду України з ЄС

Путін: Казахстан ніколи не був державою
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на молодіжному форумі "Селігер", заявив, що Казахстан ніколи не був державою.

Про це повідомляє ТСН у п'ятницю, 29 серпня.

Зокрема, Путін зауважив, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв "зробив унікальну річ - створив державу на території, на якій держави не було ніколи". "У цьому сенсі він для пострадянської державності унікальна людина", - зауважив Путін.

За словами російського лідера, Назарбаєв - "дуже мудрий і досвідчений керівник", який "завжди думає про майбутнє своєї країни". "Він би ніколи не пішов проти волі свого народу. Він це тонко відчуває, чого народ чекає", - заявив Путін.

Заява президента РФ прозвучала на тлі підтримки Назарбаєвим угоди України з ЄС. Так, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком 26 серпня в Мінську він заявив, що Казахстану, який є партнером РФ щодо Митного союзу, ця угода не зашкодить. Також президент Казахстану пообіцяв плідну співпрацю з Україною.

Днем раніше скандально відомий російський політик Володимир Жириновський в інтерв'ю "Ехо Москви", відповідаючи на питання, як скоро Росія висуне територіальні претензії до Казахстану, заявив, що в Казахстані "культивують русофобські настрої", а в підручниках "скрізь антиросійські настрої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram