ГоловнаСвіт

Путін підтримав ідею перенесення деяких органів федеральної влади в Сибір

Російські політики неодноразово висловлювалися про необхідність перенесення столиці РФ на схід

 Путін підтримав ідею перенесення деяких органів федеральної влади в Сибір
Владимир Путин

Президент Росії Володимир Путін, виступаючи на молодіжному форумі "Селігер", заявив про можливість перенесення деяких федеральних держструктур в Сибір.

Про це 29 серпня повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У житті кожного народу є символи, які є об'єднуючими, Москва - один з таких символів, але це не означає, що всі структури потрібно концентрувати в одному місті", - зауважив Путін, додавши, що вважає подібну ініціативу правильною.

Серед найімовірніших міст, які можуть бути використані для перенесення в них органів федеральної влади, Путін назвав Красноярськ.

"Я вважаю можливим і правильним частину якихось федеральних, центральних органів влади перевести в Сибір. Припустимо, Красноярськ є відповідним, на мій погляд, для цього місцем", - заявив президент.

Раніше російські політики неодноразово висловлювалися про необхідність перенесення столиці Росії на схід. При цьому мова йшла як правило про Сибір. Так, за перенесення столиці в Сибір висловлювалися чинний міністр оборони Сергій Шойгу і лідер "Іншої Росії" Едуард Лімонов. На їх думку, це стимулювало б економічний розвиток регіону.

Разом з тим, з критикою перенесення столиці виступив у 2012 році мер Москви Сергій Собянін. На його думку, таке рішення знизило б приплив інвестицій та зайнятість населення і стало б "катастрофою" для жителів Москви і Московської області.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, будучи президентом, виступив ініціатором перенесення органів влади з центральної частини Москви в нові райони на північний захід від МКАДу, спеціально виділені з цією метою з Підмосков'я. Вартість проекту, що передбачає переміщення 210 тисяч чиновників, оцінювали в 420 млрд рублів. Після того, як в 2012 році президентом РФ знову став Володимир Путін, в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Кремль забракував ідею переміщення чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram